design BC    disclaimer


GEZOND IN LIJF EN GEEST

 

Een Eclectische aanpak voor Gezondheid & Persoonlijke Ontwikkeling

Traditionele Chinese Geneeskunde

Traditionele Chinese geneeskunde (TCG of in Engels TCM), is een verzamelnaam voor een verscheidenheid aan traditionele medische gebruiken uit China, die zich gedurende 4000 jaar ongestoord hebben kunnen ontwikkelen uit de oude Chinese natuurfilosofie. TCG heeft een duidelijk holistisch uitgangspunt, waarbij de mens als eenheid van lichaam en geest gezien wordt. De theorie van TCG is gebaseerd op een unieke, veelomvattende en systematische structuur bestaande uit de Yin-Yang en 5 elementen filosofie, de meridianenleer, Zang Fu organenleer en andere concepten. De basisgedachte hierbij is dat ziekte ontstaat wanneer de balans tussen Yin en Yang verstoord is. Door deze balans te herstellen kan men weer gezond worden. TCG kent 8 stromingen waarvan 4 sterk vertegenwoordigd zijn in de hedendaagse geneeskundige praktijken en 4 ondersteunend werken.

Dat zijn:
1. Meditatie (tbv geestelijke harmonie)
2. Beweging ( Taiji, Kung Fu, Qigong, Ba Gua, Xing Yi enz.)
3. Chinese filosofische concepten zoals Chinese Kosmologie, Yi Jing, etc.
4. Feng Shui & Astrologie (leven in harmonie met de omgeving)
5. Kruiden & Voeding
6. Medisch Qigong
7. Tuina massage
8. Acupunctuur

Hieronder vindt u 2 van de 8 stromingen waar u direct een afspraak voor kunt maken. Dat zijn: Medisch Qigong Therapie en Chinese Tuina massage.
Bel eventueel voor meer informatie over de andere mogelijkheden.

Medisch Qigong Therapie

Medisch Qigong Therapie (MQT) is een energetische behandelmethodiek uit de Traditionele Chinese Geneeskunde. In Nederland is het een groeiende discipline. Het behandelsysteem is o.a. gebaseerd op het BUQI systeem van wijlen Dr. Shen Hongxun.

BUQI betekent Qi- of informatieoverdracht en valt dus onder Informatie-Geneeskunde.

   (klik op symbool rechtsboven om de afbeelding te vergroten)

De dubbel vicieuze cirkel van Dr. Shen Hongxun beschrijft de interactie tussen het pathogeen vernauwen van de intervertebrale ruimten, door bijvoorbeeld een verkeerde werkhouding, aan de ene kant en mentale of emotionele stress aan de andere. De ene factor beïnvloedt de ander negatief en vice versa. Dit kan leiden tot diverse klachten, orgaandysfunctie en ziekten. 

Medisch Qigong Therapie is de schakel tussen westerse geneeskunde en psychologie en wordt door sommige experts al gezien als de geneeskunde van de toekomst.

Behandeling: 
De energetische behandelingen zijn grotendeels zonder lichamelijk contact. De behandelprocedure bestaat uit anamnese, diagnose, energetische behandeltechnieken, Handoplegging (Reiki), Qigong-massage en kloptechnieken (Pai Da) om blokkades op te lossen. Daarnaast krijgt u specifieke Qigong-oefeningen voor thuis gerelateerd aan de klacht. 
De behandeling helpt o.a. bij het afvoeren van ziekteverwekkende factoren, energieblokkades opheffen, de meridianen reinigen en de vitale energie weer in balans brengen.

Veel mensen ervaren ook een toenemende helderheid van geest na een behandeling. U hebt geen verwijzing nodig van een arts om deze behandeling te doen. Overleg is gaande i.v.m. vergoeding door verzekeringsmaatschappijen. Medisch Qigong Therapie moet niet gezien worden als een vervanging van de reguliere geneeskunde, maar meer als aanvulling en kan in veel gevallen het genezingsproces versnellen.

Wilt u dit zelf leren?
Ik geef les bij OHM Academy in Qigong en Medische Qigong. Check de website van OHM Academy en schrijf je ervoor in. Heb je hierover nog vragen. Bel mij gerust (zie nummer beneden).
Link: https://ohm-academy.info/

Chinese Tuina Massage

TuiNa is een manuele behandelwijze uit de Traditioneel Chinese Geneeskunde. Het kent een grote variëteit aan massage- en manipulatietechnieken die op verschillende delen van het lichaam kunnen worden toegepast. Bij Tuina wordt o.a. druk uitgeoefend op de meridianen en specifieke punten, waardoor de lichaamseigen energie vrij en gelijkmatig door het lichaam kan stromen zodat deze weer in balans kan komen. Als de balans hersteld is dan voelt u zich meer ontspannen en vol levenskracht. Daarnaast verbetert het ook de circulatie van bloed en lichaamsvloeistoffen door het lichaam en worden triggerpoints geactiveerd.  

U kunt bij EVI Tuina behandelingen nemen:
1. Voor ontspanning en ontstressing

2. Specifieke klachten zoals blessures, kneuzingen, hoofdpijn enz.
3. Gezichtsmassage voor verjonging

Er wordt ook gebruik gemaakt van Guasha, Moxa en Cupping technieken. Deze zijn opzichzelfstaande behandelmethodieken.

Indien van toepassing, geef ik ter aanvulling op de behandelingen ook voedingsadvies en kunt u specifieke voedingssupplementen via mij bestellen.

LET OP: De sessies kunnen per uur of per pakketten van 10 uur besteld worden. Dat is voordeliger als u zeker weet dat u meer tijd nodig hebt om uw doelen te bereiken. Schaft u een pakket van 10 uur aan en betaalt u vooraf, dan krijgt u 10% korting. 

Voor meer informatie of een behandelafspraak neem gerust contact met Luigi Kwas via luigikwas@gmail.com of 06-43055822.