design BC    disclaimer


GEZOND IN LIJF EN GEEST

 

Een Eclectische aanpak voor Gezondheid & Persoonlijke Ontwikkeling

EVI RELAXATION

Dit rubriek omvat twee activiteiten die wij organiseren ten behoeve van ontspanning:

1. EVI Stressmanagement & ontspanningstraining
2. Meditatie-training

EVI Stressmanagement & ontspanningstraining

Foto door Luigi Kwas, China

Stress is spanning, druk of kracht die men voelt wanneer hij/zij, door interne of externe invloeden, gedwongen wordt om tegen zijn natuur of wil in te handelen. Het betreft hier duidelijk een gevoel, dat op den duur, geestelijke en lichamelijke schade kan teweegbrengen wanneer het te langdurig of vaak optreedt. Wij praten dan over negatieve of ongezonde stress.

Iedere situatie die enige mate van verandering vereist kan al een oorzaak zijn voor stress, omdat de balans tussen de draaglast en de draagkracht bij een persoon verstoord kan raken, met alle gevolgen van dien.

Tijdens de lessen en workshops onderzoeken de deelnemers, bij zichzelf, wat de oorzaken zijn en hoe zij de draaglast kunnen verminderen. Daarnaast worden er diverse oefeningen gedaan om de draagkracht te vergroten afkomstig uit verschillende oefenmethodieken en wordt er gewerkt met visualisaties. Zodoende streven wij naar een harmonieuze balans tussen deze twee factoren. Men leert interventietechnieken en maakt ook een eigen actieplan en oefenprogramma om te zorgen dat die harmonie zo snel mogelijk herstelt kan worden in een toekomstige stressvolle situatie.

EVI Meditatie-training

Foto door Luigi Kwas, China

Meditatie- en visualisatietechnieken zijn technieken om uzelf te leren kennen en te doorzien hoe u uw eigen gedachtenwereld en denkbeelden kunt opbouwen ten gunste van:
a. Ontspanning van lichaam en geest
b. Beter functioneren op het werkvloer
c. Ontstressing en Gezondheidsbevordering
d. Bespoedigen van genezingsproces bij ziekten
e. Verbeteren van concentratievermogen en beter studeren
f. Persoonlijke groei te bevorderen en spiritualiteit
g. Uw creativiteit en intuïtie te vergroten
h. Een positievere levensvisie te ontwikkelen

Wij werken met zittende staande en liggende meditatie technieken en een goede voorbereiding waarbij aandacht wordt besteed aan lichaamsgerichte oefeningen, juiste meditatie houding aanleren en ademhalingsoefeningen. Er worden zowel oosterse als westerse meditatiemethodieken toegepast.

De EVI Ralaxation activiteiten zijn bedoeld voor iedereen die zich wilt ontspannen en beter wilt functioneren in zijn/haar leef- of werkomgeving. Dat kan in de vorm van workshops, korte of langere cursussen of privelessen.

 Voor meer informatie of een afspraak neem contact met ons op

De trainer Luigi Kwas is begonnen met Yoga en Transcedente meditatie in 1988 en sindsdien ondericht geweest in Tibetataans Boeddhisme, De Chinese Tiantai, Goudenlicht en Wuxi meditatie methodieken; Chinese Qigong en lichaamswerk. Verder is hij Bachelor/Master in Stressmanagement, Counselling & Coaching, Energy-coaching en Mastercoach NLP. Heeft een lerarenopleiding gedaan in Ashtanga Vinyasa Yoga en bezig met lerarenopleiding Raja Yoga.