design BC    disclaimer


GEZOND IN LIJF EN GEEST

 

Een Eclectische aanpak voor Gezondheid & Persoonlijke Ontwikkeling

EVI Stretching & Yoga

Luigi Kwas in Virabhadrasana III

Stretching

In het leven moeten wij ons lichaam regelmatig bewegen. De spieren trekken dan samen en ontspannen weer om de botten te laten bewegen conform onze wil. Een ongetraind, en daardoor vaak stijf en gespannen lichaam, voelt pijnlijk aan. Hoe ouder je wordt, hoe stijver je lichaam. Dat leidt op den duur tot allerlei klachten waarvan (onder-)rug pijn één van de meest voorkomende is.

Stretching is een eenvoudige en zeer doeltreffende manier om je lichaam te ontspannen. Dat doe je door de spieren, pezen en andere zachte weefsels, die de werking, bewegelijkheid en positie van je skelet en gewrichten bepalen, elastischer te maken. Stretching heeft o.a. positieve invloed op je: ademhaling, bloedsomloop, lichaamsbewustzijn, uiterlijk, wilskracht, energie, spieren, gezondheid, het verouderingsproces en seksleven.

Wij geven stretching lessen speciaal voor mensen die vanwege zittende of staande werkzaamheden stijve spieren en spanning hebben ontwikkeld in hun lijf. Dat kan in de vorm van korte cursussen of workshops

 Luigi Kwas in Virabhadrasana I

Yoga

Yoga betekent verbinden, samenbrengen, koppelen of het verenigen van alle krachten van het lichaam, de geest en ziel. Yoga kent 8 paden: Yamas (ethische), Niyamas (zelfdiscipline), Asanas (lichaamshoudingen), Pranayama (beheersen van levensenergie), Pratyahara (onthechten), Dharana (concentratie), Dhyana (contemplatie), Samadhi (eenwording)

Wij geven les in (Ashtanga Vinyasa) Yoga waarbij de nadruk ligt op de combinatie van Asanas en Pranayama. De oefeningen zijn bedoeld om het lichaam en geest meer in balans te brengen. Door het aannemen van diverse houdingen of het vloeien van de ene houding naar de andere, in samenwerking met de ademhaling, wordt het lichaam energetisch gereinigd en soepel gemaakt. Een soepel lichaam geeft een soepele geest. Een ander voordeel is dat het lichaam warmte produceert om het te reinigen van toxines die zich o.a. in de spieren en organen ophopen. Het resultaat is een verbeterde doorbloeding, verjonging van het lichaam, een sterk, slank en soepel lichaam, gebalanceerde energie en een gekalmeerde geest.

Wij geven Yoga lessen voor iedereen of voor mensen die een stapje verder willen dan het stretchen. Dat kan in de vorm van korte cursussen workshops.

Voor meer informatie of een afspraak neem contact met ons op.