design BC    disclaimer


GEZOND IN LIJF EN GEEST

 

Een Eclectische aanpak voor Gezondheid & Persoonlijke Ontwikkeling

EVI Energiewerk

 

EVI Energiewerk biedt u 2 programma’s:

Taijiwuxigong
Taijiwuxiqong (Taiji-vijf-ademhalings-oefeningen) is een snelwerkende methode van gezondheidsbevordering, ontstressing en ontspanning bestaande uit eenvoudige staande, zittende, liggende en bewegende oefeningen. Het is een synergie van lichaamswerk, energiewerk, emotioneel werk, mentaal werk en spiritueel werk met uitstekende resultaten die in 8 stadia van ontwikkeling worden verdeeld. Taijiwuxigong bevat de essentie van Taijiquan die tegenwoordig grotendeels verloren is gegaan. 
Het doel van Taijiwuxigong is om de werking van het zelfregulatiesysteem van het lichaam en de natuurlijke vibratiekracht van het Dantian (energiecentrum v.h. lichaam) te stimuleren (bekend als de spontane beweging). Hierdoor worden verschillende pathogene (ziekmakende) elementen, stress, belemmerende emoties en blokkades in het lichaam, afgevoerd. Daarnaast worden de gewrichten versoepeld, de lichaamshouding gecorrigeerd en de conditie van de ruggengraat verbetert. Het systeem kent ook bewegingsoefeningen waarbij de ademhaling, concentratie en beweging een belangrijke rol spelen om de energie in het lichaam te sturen. Tot slot zijn er ook stilte oefeningen om de geest rustig en alert te maken. Langzamerhand kan de vitale energie in het lichaam beter gaan stromen en de latente functies ontwaken.

In grote lijnen heeft Taijiwuxigong 5 belangrijke functies:

1) Het verbeteren van de gezondheid door de natuurlijke lichaamshouding te herstellen en pathogene factoren af te voeren.
2) Het veranderen van emoties en creëren van geluk door het midden kanaal te openen en emotionele energie af te voeren.
3) Ontwikkelen van artistieke expressie en gezondheid door activering van de energiecentra. Dansers, acteurs, muzikanten, zangers(essen) kunnen hiermee het niveau van hun kunst verhogen.
4) Verbeteren van sportieve techniek en prestatie door soepele gewrichten, sterke geest en interne kracht voor sporters en krijgskunstbeoefenaars.
5) Het ontwikkelen van het vermogen om anderen te behandelen met behulp van mentale kracht en het openen van de energiekanalen en -centra.

Bekijk ook eens de website: www.taijiwuxigong.com

Qigong (chikung)
Met Qigong leer je je levensenergie beheersen en ermee te werken. Het betekent simpelweg “energiewerk”. Het zijn staande, zittende, liggende en bewegende oefeningen waarbij ook ademhaling en concentratie een belangrijke rol spelen. Qigong wordt vooral toegepast voor het bevorderen van gezondheid en lang leven, genezingsprocessen, ontstressing, spirituele groei en vitaliteit. Wij geven cursussen en workshops in stilte Qigong (meditatieve oefeningen) en bewegende Qigong van verschillende Qigongsystemen. De beoefenaars krijgen ruim de gelegenheid om meer te leren over diverse Qigong systemen, zich te verdiepen in de oefeningen en de resultaten te ervaren. 

De wekelijkse lessen via EVI M.A.S.T.E.R.S. zijn op maandag-, donderdagavond en woensdagochtend (buitenles) in resp. Amsterdam, Zutphen en Overveen.

In samenwerking met Ohm Academy geef ik ook een aantal opleidingen in Qigong in Utrecht. Dat zijn:

1. Basisjaar Qigong (15 workshops, online e-learning, uitgebreide syllabus). START 11 oktober 2020

https://ohm-academy.info/bijscholingen/basisjaar-qigong/

2. BVO met Qigong (Basisjaar Qigong aangevuld met Basisjaar Chinese Traditionele Geneeskunde). START 11 oktober 2020

https://ohm-academy.info/opleidingen/propadeuse-basisvakopleiding-chinese-geneeskunde/

3. Medische Qigong (vervolgopleiding op BVO met Qigong om mensen energetisch te leren behandelen).

https://ohm-academy.info/opleidingen/medische-qigong/

Bent u geïnteresseerd om mee te doen, geef uzelf alvast op per e-mail luigikwas@gmail.com of telefoon 0643055822.