design BC    disclaimer


GEZOND IN LIJF EN GEEST

 

Een Eclectische aanpak voor Gezondheid & Persoonlijke Ontwikkeling

EVI Energywork

“Minder stress, meer energie en een verbeterde gezondheid.”

Hier bieden wij u 2 programma’s:

1. Taijiwuxigong
2. Qigong (chikung)

Taijiwuxigong

Taijiwuxiqong (Taiji-vijf-ademhalings-oefeningen) is een snelwerkende methode van gezondheidsbevordering, ontstressing en ontspanning bestaande uit eenvoudige staande, zittende, liggende en bewegende oefeningen. Het is een synergie van lichaamswerk, energiewerk, emotioneel werk, mentaal werk en spiritueel werk met uitstekende resultaten die in 8 stadia van ontwikkeling worden verdeeld. Taijiwuxigong bevat de essentie van Taijiquan die tegenwoordig grotendeels verloren is gegaan.

Het doel van Taijiwuxigong is om de werking van het zelfregulatiesysteem van het lichaam en de natuurlijke vibratiekracht van het Dantian (energiecentrum v.h. lichaam) te stimuleren (bekend als de spontane beweging). Hierdoor worden verschillende pathogene (ziekmakende) elementen, stress, belemmerende emoties en blokkades in het lichaam, afgevoerd. Daarnaast worden de gewrichten versoepeld, de lichaamshouding gecorrigeerd en de conditie van de ruggengraat verbetert. Het systeem kent ook bewegingsoefeningen (Daoyins) waarbij de ademhaling, concentratie en beweging een belangrijke rol spelen om de energie in het lichaam te sturen. Tot slot zijn er ook stille oefeningen om de geest rustig en alert te maken. Langzamerhand kan de vitale energie in het lichaam beter gaan stromen en de latente functies ontwaken.

In grote lijnen heeft Taijiwuxigong 5 belangrijke functies:
1) Het verbeteren van de gezondheid door de natuurlijke lichaamshouding te herstellen en pathogene factoren af te voeren.
2) Het veranderen van emoties en creëren van geluk door het midden kanaal te openen en emotionele energie af te voeren.
3) Ontwikkelen van artistieke expressie door het soepel maken van de gewrichten en activering van het Dantian. Daardoor kunnen dansers, acteurs, muzikanten, zangers(essen) het niveau van hun kunst verhogen.
4) Verbeteren van sportieve techniek en prestatie door soepele gewrichten, sterke geest en interne kracht voor sporters en krijgskunstbeoefenaars.
5) Het ontwikkelen van het vermogen om anderen te behandelen m.b.v. de Dantiankracht en door het openen van de kanalen.

Bekijk ook eens de website: www.taijiwuxigong.com

Luigi Kwas in een houding van Ba Duan Jin Qigong

Qigong (chikung)

Met Qigong leer je je levensenergie beheersen en ermee te werken. Het betekent simpelweg “energiewerk”. Het zijn staande, zittende, liggende en bewegende oefeningen waarbij ook ademhaling en concentratie een belangrijke rol spelen. Qigong wordt vooral toegepast voor het bevorderen van gezondheid en lang leven, genezingsprocessen, ontstressing, spirituele groei en vitaliteit. Wij geven cursussen en workshops in stille qigong (meditatieve oefeningen) en bewegende Qigong van 9 verschillende Qigongsystemen.

1. Ba Duan Jin (8 brokaten Qigong)

2. Daoyin van de draak Qigong

3. Yi Jin Jing Qigong (modern) & Yi Jin Daoyin (traditioneel)

4. Wu Qin Xi (5 dieren Qigong, modern en traditioneel)

5. Weitoh Qigong

6. Nei Yang Gong

7. E-mei Shi Er Zhuang Qigong

8. Liu Zi Jue (6 klanken Qigong, modern en traditioneel)

9. Shaolin Qigong

 

Voor elk systeem gelden 3 verdiepingsniveau’s:

I. Basic level

II. Intermediate level

III. Advanced Level

Luigi Kwas in houding Daoyin van de Draak Qigong

De beoefenaars krijgen ruim de gelegenheid om meer te leren over diverse Qigong systemen, zich te verdiepen in de oefeningen en de resultaten te ervaren.

Wij geven les op maandag- en dinsdagavond in resp. Amsterdam en Beverwijk en geven workshops door het hele land. Het aantal lessen en workshops wordt langzamerhand uitgebreid. Bent u geïnteresseerd om mee te doen, geef uzelf alvast op per e-mail of telefoon. Zie Contact Us.

Kom gerust langs voor een gratis proefles.