design BC    disclaimer


GEZOND IN LIJF EN GEEST

 

Een Eclectische aanpak voor Gezondheid & Persoonlijke Ontwikkeling

EVI Taijiquan (Taichi Chuan)

Voorkant folder; Luigi Kwas in Yangstijl houding

Taijiquan betekent het “uiterst ultieme” en is een eeuwenoude Chinese zelfverdedigingskunst die zich gedurende de laatste tachtig jaar langzamerhand ontwikkeld heeft tot een compleet op gezondheid gerichte bewegingskunst. Miljoenen mensen in China en de rest van de wereld beoefenen nu Taijiquan voornamelijk om hun gezondheid en een lang leven te bevorderen. De basis wordt gevormd door de Yin en Yang filosofie, welke de twee balancerende krachten zijn in de natuur. Het leren van Taijiquan omvat de integratie van lichaam, energie, intentie, kracht en geest om jezelf in balans te brengen, het lichaam te genezen en te verjongen en je interne krachten te ontwikkelen. Andere voordelen zijn, een betere bloedcirculatie, een betere houding en een sterkere geest. De gevolgen daarvan zijn op alle bestaansniveaus merkbaar.

Luigi Kwas in Taiji waaier houding

De vijf meest bekende Taijiquan stijlen zijn: Chen Stijl, de Yang Stijl, de Wu Stijl, de Wu Yuxiang Stijl en de Sun Stijl. Allemaal namen van families die deze stijlen hebben bedacht. Van deze stijlen wordt de Yang stijl het meeste beoefend zowel in het oosten als het westen. Uit het zuidelijke deel van Shanghai (Siming gebergte) was ook een oude Taiji-systeem afkomstig genaamd Nanpai Taiji. Het systeem kende geen vormen zoals bij de Noordelijke Taiji-stijlen, maar speciale oefeningen voor het opwekken en cultiveren van Taiji-krachten (Taijijin) t.b.v. zelfverdediging. Het Nanpai Taiji systeem wordt door EVI gezien als een belangrijke fundering voor de hedendaagse Taijiquan. In al onze Taiji-lessen volgen wij de principes van Nanpai Taiji 37 zoals tegenwoordig onderwezen door meester Shen Hongxun. Kijk ook eens op www.buqi.net

Wij geven 5 verschillende lessen in Taijiquan volgens onderstaande indeling:

1. Nanpai Taiji 37:
Voor verdieping in de oude principes van Taijiquan en ontwikkelen van de Taiji krachten. Goede fundering voor andere Taijiquan systemen.
Nanpai Taiji vormt de boomstam van de Taijiquan-boomKijk ook eens op: www.taiji37.com

2. Modern Taijiquan:
Speciaal voor beginners, waarbij aandacht wordt besteed aan basisoefeningen en de Yang stijl 8, 16, 24, 32 en 42 vormen en zwaard

3. Traditioneel Chen stijl:
Voor meer dynamiek, explosiekracht en sterke lichaam gecombineerd met zachtheid. Aandacht voor basisoefeningen, Reeling Silk, Fa Jin oefeningen (krachtexplosies), 56 en 83 vormen, zwaard, lange stok en waaier.

Luigi Kwas in Chen stijl Taiji houding

4. Traditioneel Yang stijl:
Voor meer harmonie en souplesse. Aandacht voor basisoefeningen, de Yang 43 en 108 vormen en de 54 zwaardvorm, sabel en Wu stijl

5. Taiji Ziweishu:
Is een speciale Taiji zelfverdedigingsles, waarbij aandacht wordt besteed aan Pushing hands, Taiji-jin oefenmethodiek, Taiji partnervormen en zelfverdedigingstechnieken van zowel het Shen Hongxun systeem, Yang stijl, Chen stijl en de Pa Men Jin Shou (8 krachten van handen stijl).

Luigi Kwas in actie met een Pushing hands en ChinNa meester in China

Wij geven les op maandag- , dinsdag- en donderdagavond in resp. Amsterdam, Beverwijk en Zutphen. Wij geven ook workshops door het hele land. Het aantal lessen en workshops wordt langzamerhand  uitgebreid. Bent u geïnteresseerd om mee te doen, geef uzelf alvast op per e-mail of telefoon via luigikwas@gmail.com of 06-43055822.

Kom gerust langs voor een gratis proefles.

De trainer Luigi Kwas is al meer dan 17 jaar dagelijks beoefenaar van interne Kungfu stijlen waaronder Taijiquan, Dr Shen Hongxun systeem, Xingyiquan en Qigong. Winnaar van diverse prijzen in binnen- en buitenland met Taijiquan en Xingyiquan.