design BC    disclaimer


GEZOND IN LIJF EN GEEST

 

Een Eclectische aanpak voor Gezondheid & Persoonlijke Ontwikkeling

NINPO BUJUTSU TRAINING

  Symbool van de Genbukan Ninpo Bugei

Ninpo bestaat uit de karakters van “Nin” (volharden, geduld, verdraagzaamheid, ook wel vertaald als; “het hart dat zo scherp is als een zwaard” en “Po of Hō” (eeuwige flow van de watercyclus, wat slaat op een eeuwig voortvloeiend universeel bestaan).

Bujutsu staat voor Militaire (Bu) kunsten (Jutsu). Een verzamelnaam voor alle traditionele Japanse krijgskunsten ontstaan voor de tweede helft van de 18e eeuw. Jutsu is eigenlijk de voorganger van Do, zoals bij bv. Ken-Do.

De Ninpo Bujutsu is een systeem voor ontwikkeling van lichaam, verstand en geest.

Tekening uit boek: Secrets of the Samurai van Oscar Ratti en Adele Westbrook

Ninpo Bujutsu is een weg van Krijgerschap. Dit houdt in dat je zowel de lichamelijke als de geestelijke kant van jezelf probeert te ontwikkelen. De technieken zijn gemaakt om je in staat te stellen je te verdedigen in reële (gevechts-)omstandigheden.

De gevechtstechnieken zijn maar een klein deel van je totale ontwikkeling. Ons programma is onderverdeeld in 3 delen:

Het fundament
Ninpo Taijutsu: ongewapende verdediging bestaande uit klemmen, grepen, worpen, stoten, trappen, rollen, valbreken, sprongen, bevrijdings- & lichaamsontwijktechnieken (Tai Sabaki) en andere vaardigheidstechnieken. De technieken worden in een gestructureerde vorm gegeven en conform de richtlijnen van het Genbukan Ninpo Bujutsu systeem. Wanneer de beoefenaar de basisprincipes en essentie achter de technieken beheerst kan worden overgegaan naar het volgende hoofdonderdeel.

De praktische toepassing
Ninpo Goshinjutsu betekent de kunst van zelfverdediging. Bij de basisprincipes van Ninpo Taijutsu wordt er meer praktijkgericht getraind tegen 1 of meerdere tegenstanders. Sparring maakt ook deel uit van de Goshinjutsu training. Daarbij wordt natuurlijk ook rekening gehouden met de veiligheid van alle deelnemers. Goshinjutsu speelt een grote rol in ons Ninpo Bujutsu programma.

De hogere ontwikkeling
In dit derde onderdeel wordt aandacht besteed aan Ninpo Kobujutsu;wapenkunsten met o.a. korte & lange stok, zwaard- en mestechnieken en Ninpo Seishinteki Kyoyo; technieken voor spirituele verfijning en groei zoals meditatie, filosofie, ethiek en etiketten.

Dit maakt Ninpo ook zeer geschikt voor opgroeiende jeugd, junioren of jongeren.

 Sensei Vermeeren en Luigi Kwas in 2003

Dit lesprogramma is geschikt voor Ninpo beoefenaars en andere krijgskunstenaars die meer praktijkgerichte training en verdieping zoeken in hun training.

Bij genoeg aanmeldingen kunnen er lessen en workshops georganiseerd worden op diverse locaties in het land.

Bent u geïnteresseerd om mee te doen, geef uzelf alvast op per e-mail of telefoon via luigikwas@gmail.com of 06-43055822.

Luigi Kwas heeft meer dan 17 jaar Japanse Ninpo Bujutsu en Goshinjutsu beoefend. Sinds 1996 ook bij de Genbukan Ninpo Bugei. Daarnaast heeft hij meer dan 14 jaar ervaring in de Chinese straat en wedstrijd Sanshou, Taiji- & Xingyiquan, Chikung, Yoga en Meditatie.